Blog

Kefir

NMN se u malim količinama nalazi i u mlečnim proizvodima. Jedan od njih, bitan za našu ishranu je i kefir.

Dobija se fermentacijom mleka uz pomoć kefirnih kultura. Kefirna zrnca su po sastavu mešavina belančevina, aminokiselina, lipida i topivih polisaharida. Sadrže veliki broj nama korisnih mlečno kiselih bakterija.

Ovo su neka od dobrih dejstava kefira:

  • normalizuje metabolizam,
  • pomaže u gubljenju kilograma,
  • snižava šećer u krvi,
  • snižava pritisak,
  • snižava trigliceride,
  • poboljšava varenje i sprečava bolesti creva,
  • doprinosi boljem iskorišćavanju nutrijenata iz hrane koju uzimamo,
  • jača imunološki sistem,
  • smanjuje upalne procese u telu.

Kefir potiče sa Kavkaza i njihov narod je zdrav i dugovečan jer ga svakodnevno upotrebljavaju u ishrani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *